Agenda

2 t/m 6
juni2023
Kijkdagen Galerie Richard ter BorgKunst kijken in de synagoge… en misschien wordt uw favoriet, uw eigen bezit! Van 2 tot 6 juni organiseert galeriehouder Richard ter Borg kijkdagen voorafgaand aan de veiling die op donderdagavond 8 juni plaats vindt in de synagoge. 
Meer informatie…
12:00-17:00uSynagoge Groningen
9
juni2023
A poetical evening at the synagogueDeze avond zal em. Prof. dr. Wout van Bekkum een lezing verzorgen getiteld ‘Jewish Poetry in East and West: Hymns from Baghdad and Songs from Andalusia’. Na de lezing gaan leden van Poetry Stanza uit Groningen gedichten voordragen die ze hebben gemaakt na hun recente bezoek aan Synagoge Groningen. Alle voordrachten worden in het Engels verzorgd.
Meer informatie…
19:45uSynagoge Groningen
18
juni t/m 8 oktober2023
Rendez Vous met Jip WijngaardenJip Wijngaarden keert terug naar Groningen! In de kleurrijke synagoge toont ze haar al even kleurrijke schilderijen, waarin de joodse cultuur en religie een belangrijke inspiratiebron vormen.
Meer informatie…
Tijdens openingsurenSynagoge Groningen
25
juni2023
Concert Chazzan Sacha van RavenswadeSacha van Ravenswade is zijn zangcarrière in sjoel (synagoge) begonnen, waar hij van jongs af aan meezong en vanaf zijn vijftiende deze rol op zich mocht nemen. Operamuziek vormt samen met het chazzanoet, de liturgische muziek, de rode draad in zijn (privé) zang- en muziekstudie. Door de jaren heen heeft Sacha zich ontwikkeld tot een volle, lyrische tenor met gemakkelijke hoogte. Door zijn muzikaliteit weet hij het repertoire tot leven te wekken en zijn publiek te raken.
Meer informatie…
14:30uSynagoge Groningen
24
juli2023
Aurora festival | “In Exhile”Het Aurora Festival strijkt deze avond neer in Synagoge Groningen met het programma ‘In exile’. Het werk van drie componisten die vanuit Europa naar de VS vluchtten, wordt deze avond ten gehore gebracht.
Meer informatie…
20:15uSynagoge Groningen
9
september2023
Groninger MuseumnachtHet wordt weer genieten tijdens deze avond vol tentoonstellingen, muziek, workshops, lezingen, dans en andere geweldige optredens. Een nacht in het museum waar de kunst niet het enige is dat tot leven komt. Het Groninger Museum, GRID Grafisch Museum, Storyworld en Forum Groningen, Museum aan de A, het Universiteitsmuseum en Synagoge Groningen: allemaal doen ze mee aan de Museumnacht.
Meer informatie volgt later.
Groningen

permanente evenementen

di t/m vrij en zo
Audiotour Synagoge GroningenHet is nu mogelijk om bij de balie van de synagoge een audiotour te verkrijgen. 
In de audiotour neemt Bertien Minco u mee langs de momenten in haar familiegeschiedenis waarbij de synagoge in de Folkingestraat of de joodse gemeenschap in Groningen aanwezig was
Meer informatie…
13.00-17.00uSynagoge Groningen
di t/m vrij en zo
Rondleiding Synagoge FolkingestraatGroepsrondleidingen voor volwassenen, jongeren vanaf ca. 15 jaar en gezinnen
Op reguliere openingsdagen wordt elk uur (13, 14, 15 en 16 uur) een instap rondleiding gegeven.
Op zondag wordt een rondleiding door de vroegere joodse buurt aangeboden
Meer informatie…
13.00-17.00uSynagoge Groningen
Elke zondagen op afspraak
Wandeling vroegere Joodse buurtOp zondag nemen gidsen u mee naar het oude joodse Groningen. In de omgeving van de synagoge bevinden zich nog veel plekken die verbonden zijn aan de vroegere joodse bewoners van deze buurt.
Meer informatie…
13:00u en 15:00uSynagoge Groningen

Bronnen:
H.J.W. Oosterman
K.B. (Kees) van Slochteren
Platform Groningen
Stichting Folkingestraat Synagoge

Laatst bijgewerkt:
30-05-2023