Benefietverkoping op kijkdagen werk van de Ploeg

10 t/m 15 juni 2021

Het eerste grote evenement in Synagoge Groningen na de heropening wordt gevormd door de Kijkdagen van Richard ter Borg. Een groot aantal werken van bekende en minder bekende kunstenaars, waaronder leden van De Ploeg, is te bewonderen tijdens deze gratis kijkdagen van 10 juni t/m 15 juni. De Kijkdagen worden georganiseerd door kunstexpert en galeriehouder Richard ter Borg uit de Folkingestraat.

Inbreng voor de kunstveiling, die op woensdag 16 juni 2021 om 19.00u wordt gehouden (uitsluitend online!) , is nog mogelijk. Heeft u een schilderij, tekening, sculptuur of grafiek dat u wilt inbrengen? Laat het Richard ter Borg weten via galerie[at]terborg.com. Als u een foto meestuurt, ontvangt u ook een vrijblijvende taxatie.

Benefiet verkoping voor Synagoge Groningen
De Kijkdagen bieden deze keer een heel bijzondere gelegenheid om Stichting Folkingestraat financieel te steunen! Op de veiling kunt u namelijk een bod doen op het bijzondere schilderij Frankisch Stadsgezicht van de Duitse schilder Franz Xaver Frankl (1881-1940).
De eigenaar van het olieverfschilderij uit 1921 doneert de opbrengst aan Stichting Folkingestraat Synagoge!

Het schilderij (120 x 90 cm) is een fraai
stadsgezicht met oude huizen, een rivier of beek
en een bloeiende kastanjeboom.
Het is links onderin gesigneerd met:
‘Franz Frankl München 1921’.

Frankl was een landschapsschilder uit München. Zijn grootste successen vierde hij in de jaren ‘20 van de vorige eeuw. Na een opleiding tot graficus studeerde hij aan de kunstacademies van Stuttgart, Straatsburg Metz en Parijs. Zijn eerste groepsexpositie was in 1907 in het gebouw van de Münchener Kunstverein. Later hing zijn werk op de groepsexposities van de ‘ständige Ausstellung der Münchner ünstlergenossenschaft’ waarvan Franz Frankl lid was. In 1939 werd de Münchener Künstlergenossenschaft door de naziautoriteiten opgeheven. De tentoongestelde kunst, waaronder dit werk van Frankl, werd door de staat in beslag genomen en vervolgens mogelijk in de verkoop gedaan.

Openingstijden Kijkdagen: do 10 juni t/m di 15 juni 12-17 uur.
Toegang gratis, reservering verplicht. Reserveer uw ticket via: https://www.synagogegroningen.nl/plan-uw-bezoek
Eigenlijke veiling (uitsluitend online): woensdag 16 juni, 19.00 uur.


Bronnen:
Nieuwsbrief Folkingestraat Synagoge juni 2021 nr. 6

Illustraties:
Nieuwsbrief Folkingestraat Synagoge juni 2021 nr. 6

Gepubliceerd:
04-06-2021